• FOH-Preludio

FOH-Preludio: het ‘jeugdorkest’ voor volwassen amateurmusici.

Altijd al in een symfonieorkest willen spelen maar nog weinig of geen orkestervaring? Tijd en bereidheid om te studeren en enthousiast? Dan is FOH-Preludio de eerste stap. Dit orkest is speciaal bedoeld voor volwassen amateurmusici die enkele jaren les hebben en met anderen willen samenspelen. Ook ‘herintreders’ die het musiceren in een orkest na langere tijd weer willen oppakken zijn welkom. Evenals ervaren spelers die wachten op een plaatsje in het hoofdorkest. De te spelen muziekpartijen worden aangepast naar de verschillende niveaus zodat iedereen op zijn niveau kan meespelen, van beginners tot ervaren spelers.

FOH-Preludio is in september 2016 gestart onder leiding van dirigent Henny Gieles, eerste fluitist en blazerrepetitor van het FOH. De repetities vinden eens per twee weken op vrijdagavond plaats in de Burchtzaal (kapel) van Mariaoord in Rosmalen. Er wordt gerepeteerd van 19.30 tot 22.00 uur.

Ook in het najaar van 2021 zal Preludio een concert spelen voor vrienden en familie als de Covid-maatregelen het toelaten

Ontstaan Preludio

Het idee voor Preludio is begin 2016 geboren naar aanleiding van de volgende vraag aan het FOH: ‘Welke mogelijkheden om samen met anderen muziek te maken zijn er voor mij als 51 jarige vioolspeler? Ik ben niet goed genoeg voor het hoofdorkest en te oud voor het jeugdorkest.’  Het FOH besloot in dit gat te springen. In korte tijd lag er een plan op tafel en startte een intensieve wervingsactie. Met als resultaat dat op de kennismakingsdag op 17 september 2016 maar liefst vijfendertig geïnteresseerden aanwezig waren.

Meer weten?

Als u meer wilt weten over FOH-Preludio kunt u een mailtje sturen naar preludio@fohsite.nl