• FOH-Preludio

FOH-Preludio: het ‘jeugdorkest’ voor volwassen en jeugdige amateurmusici.
Altijd al gedroomd van deelname aan een symfonieorkest, maar heb je nog weinig of geen ervaring? Ben je bereid om tijd te investeren in studie en enthousiast om samen te spelen? Dan biedt FOH-Preludio de ideale gelegenheid als de eerste stap. Dit orkest is speciaal opgericht voor volwassen amateurmusici met enkele jaren leservaring die graag hun muzikale reis willen voortzetten in samenspel. Ook ‘herintreders’ die na een periode van afwezigheid weer willen beginnen met musiceren in een orkest, worden van harte verwelkomd. Daarnaast zijn ervaren spelers die wachten op een plekje in het hoofdorkest eveneens welkom.

FOH-Preludio zorgt ervoor dat de te spelen muziekpartijen aangepast worden naar verschillende niveaus, waardoor iedereen, van beginners tot gevorderden, op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen.

Iedereen die de passie voor muziek deelt, ongeacht leeftijd of ervaringsniveau, is van harte welkom bij FOH-Preludio.

FOH-Preludio, opgericht in september 2016 en geleid door dirigent Henny Gieles, die tevens de eerste fluitist en blazerrepetitor is van het hoofdorkest. Sinds medio 2022 is Lex Bergink de muzikaal leider van Preludio.  De repetities vinden plaats op vrijdagavonden, eens per twee weken, in de sfeervolle Burchtzaal (kapel) van Mariaoord in Rosmalen, van 19.30 tot 22.00 uur.

Ontstaan Preludio
Preludio is ontstaan naar aanleiding van een vraag die begin 2016 aan FOH werd gesteld: “Welke mogelijkheden zijn er voor mij als 51-jarige vioolspeler om samen met anderen muziek te maken? Ik ben niet goed genoeg voor het hoofdorkest en te oud voor het jeugdorkest.” Het FOH nam de uitdaging aan en ontwikkelde snel een plan, gevolgd door een intensieve wervingsactie. Op 17 september 2016 vond de eerste repetitie plaats. Nu, ruim vijf jaar later, genieten ongeveer 35 musici van 12 tot ruim 80 jaar oud tweewekelijks van gezamenlijke muzikale sessies in Preludio.