• Speel mee in FOH-Preludio

Het doel is samenspel

Speel mee en ervaar hoe het is om te musiceren onder leiding van een dirigent. Hoe belangrijk het is om in het samenspel te luisteren naar anderen. Maar vooral om te ervaren hoe inspirerend het kan zijn om gezamenlijk tot één mooie klank te komen.

Het orkest speelt muziek die wordt aangepast naar de verschillende niveaus binnen het orkest zodat iedereen op zijn niveau kan meespelen, van beginners tot ervaren spelers. Belangrijke elementen voor beginners zijn het leren kijken naar de dirigent onder het spelen en het luisteren naar anderen om zo tezamen tot een mooi samenspel te komen.

Als in de toekomst blijkt dat u meer wil en u heeft een bepaald niveau, dan kunt u doorstromen naar het hoofdorkest van het FOH. Op dit moment zoekt het FOH-hoofdorkest nog violisten, altviolisten en bassisten.

Mocht u al het niveau van het hoofdorkest hebben maar is daar op dit moment geen plaats vrij voor uw instrument, dan kunt u het FOH-Preludio orkest als een soort wachtkamer gebruiken.

Instrumenten

Het Preludio-orkest bevat momenteel 36 muzikanten met de volgende instrumenten: viool, altviool, cello, contrabas, dwarsfluit, klarinet, trompet, tenortuba en hoorn.

Preludio heeft dringend behoefte aan een fagot, hobo en meerdere altviolen. Daarnaast zoekt Preludio versterking in: viool, klarinet, hoorn en trombone. Maar neem ook gerust contact op als u een ander symfonisch instrument bespeelt dat niet in deze rijtjes staat.

Wie kan meespelen?
We verwachten minimaal een niveau dat gemiddeld bereikt wordt na een paar jaar les. Er hoeft geen auditie gedaan te worden en na een paar repetities zal duidelijk worden of u in het FOH-Preludio orkest past. Van beginners verwachten we wel dat zij nog muziekles volgen om hun spel te verbeteren.

Waar en wanneer:
Het orkest zal om de week op vrijdagavond repeteren van 19.30 – 22.00 uur. Locatie: Burchtzaal Mariaoord, Vliertwijksestraat 369, 5244 NJ Rosmalen.

Kennismaking:
U kunt een keer een repetitie bijwonen. U kunt ervoor kiezen om een keer te komen kijken/luisteren of u speelt meteen vrijblijvend een keer mee om te ervaren hoe het gaat. Daarna kunt u uw besluit nemen en kunt u zich aanmelden middels het aanmeldformulier. Als u een keer wilt komen meespelen, dan kunt u een mailtje sturen naar Preludio@fohsite.nl en dan krijgt u de muziekstukken opgestuurd zodat u zich al een beetje kan voorbereiden. We hebben dan wel eerst info nodig over uw instrument, uw niveau etc. Dit kunt u aangeven op het aanmeldformulier.

Contributie:
Lid zijn van het FOH-Preludio orkest kost €100,- per jaar, voor jeugdleden € 70,- per jaar.