• Steun het FOH

Word vriend van het FOH!

Voor ons is niets mooier dan te spelen voor een zaal vol vrienden. Met hun bijdragen maken zij bijzondere projecten mogelijk. De morele en materiële steun van individuele sponsors is voor de Stichting Filharmonisch Orkest ´s-Hertogenbosch (FOH) ontzettend belangrijk. Als u Vriend van ons orkest wilt worden, vragen wij u het formulier te downloaden, af te drukken, in te vullen, en op te sturen. Het FOH biedt zijn vrienden de volgende keuzemogelijkheden:

Sponsoring

Bedrijven en andere organisaties die het FOH willen steunen kunnen worden vermeld op onze website en in het programmaboekje. Ook andere vormen van sponsoring, bijvoorbeeld van specifieke projecten zijn welkom. Wilt u het FOH steunen dan kunt u dat melden via het contactformulier of met een mail aan secretaris@fohsite.nl waarna wij met u contact zullen opnemen.

Culturele ANBI-status
Omdat het FOH kunst en cultuur stimuleert, zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als Culturele ANBI: ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’.

Giften kunnen belastingvoordeel opleveren voor zowel bedrijven als particulieren. Giften die binnen bepaalde regels vallen mag u namelijk aftrekken van het bedrag waarover u inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt. De aftrek voor de inkomstenbelasting mag onder bepaalde voorwaarden worden verhoogd met 25% en voor de vennootschapsbelasting zelfs met 50%. Geven aan het FOH financieel wordt op deze manier wel erg aantrekkelijk!

Voorwaarden
De voorwaarden waaronder een gift mag worden afgetrokken vindt u op de website van de belastingdienst bij de regels omtrent giften.

Onder ‘ANBI’ in de bovenbalk vindt u de informatie van het FOH t.b.v. de ANBI-status zoals de bestuurlijke informatie, jaarverslagen, beleidsplan en financiële informatie.

Indien u overweegt om het FOH op een andere wijze te steunen dan vragen wij u contact met ons op te nemen. Dan kunnen we gezamenlijk de mogelijkheden voor ondersteuning van ons werk en van komende projecten bespreken.

SponsorKliks

Via SponsorKliks kun je een financiële bijdrage leveren aan het FOH, zonder dat het je een cent extra kost! Grote webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com, Staatsloterij en Expedia doen mee. Een percentage van het aankoopbedrag komt dan op de rekening van de penningmeester. En nogmaals, het kost je niets extra!

Gratis sponsoren
Wil je het FOH ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKliks button  in het  menu bovenaan de pagina of via het menu-item onderaan op elke pagina . Voor jou een kleine moeite, voor het FOH zijn het directe inkomsten.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.com gedaan wordt. Deze commissie kan tot 10% oplopen. 75% van deze commissie stort SponsorKliks op de bankrekening van het FOH. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen bij bestellingen via SponsorKliks keert Bol.com een commissie uit en profiteert het FOH hier direct van! Een rechtstreekse bestelling die je bij bijvoorbeeld Bol.com doet, levert het FOH niets op. Het is dus belangrijk dat u de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen.

Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.

Je blijft anoniem
Noch SponsorKliks, noch het FOH weet wie wat besteld heeft. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor het FOH is bedoeld. Dat weten ze omdat je via SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan.

Waarom SponsorKliks?
SponsorKliks is al sinds 2011 actief en wordt door de hoge omzetten die SponsorKliks  genereert bij de meeste winkels in het hoogste commissiesegment geplaatst. Doordat duizenden verenigingen actief deelnemen kan SponsorKliks zeer goede, en regelmatig exclusieve, commissie-afspraken maken met winkels. Door deze schaalvoordelen keert SponsorKliks de hoogste nettocommissie uit in de markt!