• Speel mee!

Meespelen bij het FOH

Voor een muzikant is een van de mooiste manieren om muziek te maken: spelen in een symfonieorkest… denken wij.

Inderdaad, soms is het moeilijk en – afhankelijk van uw niveau – is het soms hard werken. Maar in de muziek is er niets opwindender dan een groot orkest dat voluit door snelle passages heen vliegt of juist fluisterstil enkele breekbare akkoorden speelt. En wat dacht u van de hobo die in een sleutelpassage bijna alleen overblijft of de hoorns die – met als enige referentie de toon die ze in hun hoofd hebben – vol in moeten zetten? Kortom: spanning, stress, opwinding en sensatie. Niet bepaald de woorden die veel mensen zullen kiezen als ze het over een klassiek orkest hebben.

Misschien mag de uitvoeringspraktijk er soms wat saai uitzien en de traditionele  gedragsregels voor orkest en publiek maken er ook niet bepaald een vrolijke boel van, maar vergis u niet: de briljante muziek laat zich alleen met veel concentratie en veel passie uitvoeren. Dus ook al ziet u aan de muzikanten niet veel af, in hun hoofd en in hun hart stormt het.

Bent u een van die muzikanten die de passie van het spelen in een symfonieorkest aan den lijve wil ervaren, neem dan contact op via het contactformulier op deze website. Bij vrijwel alle instrumentgroepen zijn wij op zoek naar versterking van onze huidige bezetting.

Wil je graag meespelen als jeugdlid , neem dan contact met het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch op via secretaris@fohsite.nl. Het FOH zal je dan uitnodigen om de mogelijkheden binnen het FOH of Preludio te bespreken. Zie ook onze Preludio pagina.