• Concerten

Noorderlicht

Zondag 31 januari 2016


15.00 uur, Grote Kerk, Kerkstraat 20
’s-Hertogenbosch

Programma

De ‘donkere dagen’ worden in januari pas echt donker als de feestverlichting is gedoofd, de kaarsjes zijn uitgeblazen en de kerstklokken zijn verstomd. Het duurt dan nog even voordat de winternachten eindelijk weer wat korter gaan worden. Daarom brengt het FOH op 31 januari alvast wat licht. Noorderlicht, wel te verstaan. En daarmee staat u een fascinerend, mysterieus èn lichtvoetig concert te wachten. Met als hoogtepunten de composities van twee Noorse componisten: ‘Symfonie no. 2’ van Johan Svendsen en de concertouverture ‘I Høst’ van Edvard Grieg. Wij nodigen u van harte uit om dit concert bij te wonen.

Het concertprogramma vangt aan met een totale orkestbezetting. Het gehele FOH – dat wil zeggen het filharmonisch orkest plus het FOH-jeugdorkest – brengen u gezamenlijk een Nieuwjaarsgroet met Edvard Grieg’s ‘Peer Gynt Suite Selections’ in arrangement van R. Meyer; zijn ‘Norwegian Dance no. 2’ in arrangement van M.Story en tenslotte ‘Mamma Mia’ van Benny Anderson e.a. in een bewerking van R. Phillippe.
Ons blazersensemble FOHKES is uiteraard ook present. Zij voeren Oskar Lindberg’s ‘Gammal fäbodpsalm från Dalarna’ gearrangeerd door S.Tong uit, alsmede de ‘Sørgemarsj over Rikard Nordraak’ van Edvard Grieg in een bewerking van L. Hagemans.

Het concert staat onder leiding van Lex Bergink.

Wilt u alvast kaarten bestellen voor dit concert, dan kunt u een e-mail sturen naar
kaartverkoop@fohsite.nl