Dierenparade in een concert voor jong en oud met onze eigen superkid Iris van Nuland

Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch & FOH Jeugdorkest
Zondag 19 februari 2017 om 15.00 uur
Maurick College, Titus Brandsmalaan 1, Vught

Met verteller Maarten Ducrot en violiste Iris van Nuland. Onder leiding van dirigent Lex Bergink.

Op de zondagmiddag een familieconcert voor jong en oud: voor het publiek maar óók voor de musici. Want dit concert brengen twee orkesten uit de FOH-familie samen ten gehore: het FOH-jeugdorkest én het volwassenenorkest. De hele FOH-orkestfamilie telt samen met de FOHkes en Preludio inmiddels vier leden!

In dit programma is er veel plaats ingeruimd voor dieren. Zo fladdert er de Vleermuis in de geliefde ouverture van de operette ‘Die Fledermaus’ van Johan Strauss jr. Verder krijgen we bezoek van allerlei dieren uit delen van ‘Het Carnaval der dieren’ van Saint-Saëns: de koninklijke Leeuw, de grappige Schildpadden, de Olifant, de Koekoek en de prachtige Zwaan. Maarten Ducrot is bij dit stuk de verteller die de dieren nog meer tot leven zal brengen.

In de Dance Macabre van Saint-Saëns speelt ‘onze eigen’ violiste Iris van Nuland de beroemde vioolpartij. Twee jaar geleden zwaaide haar FOH-familie Iris uit toen zij het FOH Jeugdorkest verliet om te gaan studeren aan de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Toen al luisterde de Kleine Beer geboeid naar haar viool. Inmiddels speelt Iris – die eind vorig jaar winnares werd van de Superkids-talentenjacht – én de Grote Beer én de Leeuw én Orion van de hemel.

Na Hoe-Down uit het ballet ‘Rodeo’ van Aaron Copland zal iedereen wel op het puntje van zijn stoel zitten. En dat is maar goed ook, want we hopen dat iedereen tot slot meespeelt bij ‘De Speelgoedsymfonie’.

De toegangsprijzen zijn:
€ 5,- voor jeugd tot 12 jaar
€ 7,50 voor 12 tot 18 jaar en CJP-houders
€ 15,- voor volwassenen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via een mailtje naar: kaartverkoop@fohsite.nl. Reserveren wordt aanbevolen.