FOH brengt zomers concert met dansmuziek

Dans- en balletmuziek

Het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch geeft op 9 juli 2017 een prachtig zomers concert vol dans- en balletmuziek. We weten zeker dat u op de wervelende Slavische dansen van Antonín Dvořák bijna niet stil kunt blijven zitten. Dat geldt ook voor de balletmuziek uit de opera Faust van Charles Gounod. Deze balletmuziek, waaronder de dansen uit de Walpurgisnacht in de 5de akte, wordt vaak bij uitvoeringen van opera’s weggelaten. Vanwege de kosten van de dansers! Nu dus een mooie gelegenheid om van deze prachtige en spannende muziek live te genieten.

 Chopiniana 

Van Frédéric Chopin spelen we een Polonaise, Mazurka en Nocturne in een geweldige bewerking voor orkest van Alexander Glazunov. Het stuk wordt ook wel de “Chopiniana” van Glazunov genoemd. Dat doet geen recht aan deze melodieuze en knappe bewerking. Op de piano is het al moeilijk te spelen. Maar we verzekeren u, voor orkest is het echt niet eenvoudiger! Het klinkt zo makkelijk, maar voor de musici zijn het lastige noten. Het heeft bij menigeen al geleid tot een oefenverbod in de huiskamer!

Dus: kom naar ons luisteren. Op zondagmiddag 9 juli om 14.30 uur in de Grote Kerk op het Kerkplein. Wij bezorgen u een heerlijke namiddag. En daarna kunt u gezellig de Bossche Binnenstad in voor een hapje of drankje.