Het FOH viert 60-jarig jubileum

Vele redenen voor groot feest

Het wordt een mooi herfst- en winterseizoen voor het Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch in 2017. Wij vieren ons 60-jarig bestaan en ons amateur-symfonieorkest blijkt niet meer weg te denken uit het Bossche stadsleven en het leven in de Meierij. Bovendien zijn we springlevend, mogen we wel zeggen.

Nu al weer zes jaar bestaat ons FOH Jeugdorkest, dat na de oprichting in 2011 een zeer succesvolle kweekvijver is gebleken voor jong muziektalent én aanwas voor het volwassenenorkest.

De FOHKES zijn ons in 2014 opgerichte koperensemble. In korte tijd hebben de koperblazers die erin spelen of hebben gespeeld een indrukwekkende reputatie weten te vestigen in de Bossche muziekwereld. Niet alleen het publiék heeft al vele malen kunnen genieten van het bijzondere repertoire (originele blazersstukken én onverwachte eigen arrangementen) en de prachtige uitvoeringen van deze blazersgroep. Oók het grote orkest van het FOH kijkt er inmiddels al naar uit om tijdens de concerten tussendoor plaats te maken, om zèlf even luisterend te genieten van de koperblaasintermezzo’s. Het volwassenenorkest is dankbaar om zich met het ensemble verzekerd te zien van een hoogstaande koperblaassectie.

Tenslotte weet een groeiend aantal volwassen amateurmusici de weg naar ons nieuwste orkest FOH-Preludio te vinden. FOH-Preludio is in 2016 opgericht voor volwassenen die (nog) niet terechtkunnen in het hoofdorkest. Al flink wat muziekliefhebbers vinden er inmiddels een aangename opstapplaats naar ons grote orkest en een harmonische ‘speelplaats’ om eerdere muziekervaring weer op te poetsen of om samen met anderen te genieten van een nieuw gevonden hobby.

 

Jubileumprogramma

Als gezegd: vele goede redenen voor muzikale festiviteiten.

  • Op zondag 19 november 2017 organiseert de jubileumcommissie een BESLOTEN MUZIKALE ONTVANGST voor de leden van alle orkesten, voor alle oud-leden van onze orkesten én voor al onze Vrienden.
  • Zondagmiddag 28 januari 2018 kan iederéén genieten van ons JUBILEUMCONCERT in de Grote Kerk.
  • Met een CONCERTREIS van 26 april tot en met 30 april naar Praag sluiten we onze jubileumfestiviteiten af. We zullen daar maar liefst 2 concerten verzorgen.